Onze personeelsverantwoordelijke Bart over werken bij Felix

Als personeelsverantwoordelijke beheer ik het meest waardevolle in ons bedrijf... de mensen. Een boeiende en uitdagende job waar ik graag mijn visie over deel. 

Alles begint bij een persoonlijke benadering en bereikbaarheid. Zo worden bij ons bijvoorbeeld nooit loonbrieven opgestuurd, maar persoonlijk overhandigd door iemand van de directie. Dat hebben we zo geleerd van onze oprichter Felix Quirijnen en dat doen we nog steeds. Deze maandelijkse babbel zorgt niet enkel voor een persoonlijke band met elke medewerker, maar zorgt ervoor dat we als bedrijfsleiding ten allen tijde een goed gevoel hebben van wat er binnen het bedrijf leeft. Van een "ivoren toren" is bij ons geen sprake, in tegendeel, onze directie is 24/7 bereikbaar voor elke medewerker.

Openheid, eerlijk en correct communiceren, het lijkt banaal, maar is onontbeerlijk om goed te functioneren. Als er iets is zeggen we het altijd rechtstreeks tegen de betrokken persoon. Dat klinkt eenvoudig, maar is niet altijd gemakkelijk. We gaan dus geen confrontaties uit de weg, maar behandelen situaties met respect voor de medewerker en steeds met als doel bij te leren.

In een snel evoluerende sector zoals de automotive, is opleiding enorm belangrijk. Opleidingsprogramma's van de merken, interne opleidingen, e-learning sessies, IBO opleidingen in samenwerking met VDAB, je kan het allemaal bij ons vinden. Voor onze nieuwe medewerkers voorzien we bovendien steeds een opleidingsplan met een vaste coach en regelmatige evaluatiemomenten. Zo voel je je onmiddellijk als een vis in het water.

Het is niet enkel de markt, de merken en de klanten die ons bedrijf laten evolueren, maar ook onze medewerkers. We nemen goede medewerkers aan met als doel dat zij kritisch mee denken hoe het beter kan. Eenvoudige ideeën hebben al voor belangrijke veranderingen gezorgd. Zo is bijvoorbeeld wat ooit begon als een excel file van een verkoper uitgegroeid tot een heus communicatieplatform voor het beheer van onze verkoopdossiers. Zeker nieuwe medewerkers met een frisse kritische blik op onze werking zijn hiervoor bijzonder waardevol.

Maar het belangrijkste, het eerste antwoord dat ik krijg wanneer ik bij een sollicitatie vraag: "Wat wil je zeker terugvinden bij je volgende werkgever?" is een goede sfeer. Een goede sfeer maak je met goeie mensen en daar hebben we er veel van! En af en toe helpt ons "feestcomité" ook een handje ;)